Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-02@12:35:17 GMT

تک باغات و اراضی مشجر پایتخت شناسنامه دار می شوند

تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۰۱۲۲۸۱

تک باغات و اراضی مشجر پایتخت شناسنامه دار می شوند

به گزارش خبرنگار مهر، بررسی لایحه شهرداری تهران در شناسنامه دار کردن تک باغات و اراضی مشجر شهر تهران موضوع دستور جلسه امروز شورای شهر تهران بود که با رای اعضای شورای شهر تهران کلیات اصلاح شده توسط کمیسیون مشترک معماری و شهرسازی و سلامت، محیط زیست و خدمات شهری آن به تصویب رسید و پس از انجام اصلاحاتی، جزئیات آن نیز به تصویب اعضای شورای شهر تهران رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از ارائه توضیحات محمد سالاری، رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی در خصوص این لایحه، اعضای موافق و مخالف به بیان دیدگاه های خود در این خصوص پرداختند.

بهاره آروین در سوالی خواستار تصریح محمد سالاری در خصوص روند شناسنامه دار شدن باغات در شهر تهران و اینکه آیا کمیسیون ماده ۷ مجددا باید در خصوص این باغات اعلام نظر کند، شد.

محمد سالاری در پاسخ به این سوال تصریح کرد: اگر بخواهیم نظر مشاور را مورد اعتماد قرار دهیم نیازی به بررسی مجدد این باغات نیست اما این لایحه تاکید دارد که باید شناسنامه دار کردن یک باغ از روال قانونی خود طی شود که یکی از مراحل آن اعلام نظر کمیسیون ماده ۷(تشخیص باغات) است.

علی اعطا اما در مخالفت با این لایحه گفت: این مطالعات از دقت کافی برخوردار نیست.

وی ادامه داد: نکته بعدی این است که اراضی مشجر الزاماً با باغات هم‌پوشانی ندارد زیرا باغ‌هایی وجود دارند که اراضی مشجر نیستند و البته اراضی مشجری هم وجود دارد که باغ نیستند و درواقع ما به‌جای باغ به اراضی مشجر رأی می‌دهیم.

سخنگوی شورای شهر تهران با بیان اینکه این طرح درباره اراضی بالای ۵۰۰ متر صحبت می‌کند عنوان کرد: قطعات کوچک‌تر از ۵۰۰ مترمربع نیز در شرایطی ممکن است باغ باشد.

وی همچنین به خطاهای دیگری در این لایحه اشاره کرد و گفت: در ماده یک این لایحه به آیین‌نامه اصلاح قانون حفظ و گسترش فضای سبز مصوب سال ۸۹ اشاره شده درصورتی‌که آخرین ویرایش این آیین‌نامه مربوط به سال ۹۴ است که برخی رویه‌ها در آن تغییر کرده است.

در ادامه بررسی لایحه، اعطا حذف تبصره یک ماده دو را به‌عنوان پیشنهاد مطرح و اظهار کرد: لایحه برج باغ‌ها در شورای شهر مطرح است و منتظر آن هستیم تا برای بررسی به صحن شورای شهر بیاید و این در حالی است که در این ماده به شهرداری شش ماه فرصت داده‌شده تا لایحه‌ای را در این خصوص به صحن بیاورد.

وی ادامه داد: تبصره یک ماده ٢ شهرداری را موظف کرده ظرف مدت شش ماه از تصویب این سند نسبت به بازبینی ضوابط ساخت‌وساز و چگونگی بهره‌برداری از باغات اقدام کند.   این کار معنا ندارد که برای لایحه‌ای که شهرداری ارسال کرده و در حال حاضر در نوبت طرح در صحن است مجدداً شش ماه مهلت تعیین کنیم تا شهرداری لایحه بیاورد. لایحه جایگزینی ضوابط ساخت‌وساز در باغات در شورا مطرح است و ما مجدداً می‌خواهیم به شهرداری فرصت شش‌ماهه بدهیم.

سید محمود میرلوحی در موافقت با این لایحه اظهار داشت: این لایحه حداقل کاری است که می توان برای حفظ باغات و اراضی مشجر انجام داد.

وی ادامه داد: خیلی زودترها باید این کار انجام می شد و حال مشکلی از بابت اجرای آن وجود ندارد.

محسن هاشمی در مخالفت با این لایحه گفت: این لایحه از ابتدای سال به شورا آمده و حدود ۸ ماه در دستور کار کمیسیون های مربوطه قرار گرفته است.

وی ادامه داد: اما نکته مهمتر این است که شورای شهر تهران مرجع رسیدگی به شکایات افرادی است که به دادخواهی از رای کمیسیون ماده ۷ و تشخیص باغ داده شدن ملکشان به آن مراجعه می کنند و اگر شورا راسا اعلام کند که ملکی باغ است دیگر مشخص نیست که دادجویان موضوع خود را در کجا بیان خواهند داشت.

سالاری اما در پاسخ به این موضوعات اظهار داشت: این لایحه به موجب وظیفه ذاتی است که مجلس شورای اسلامی آن را تصویب کرده است و اجرای آن جزو آرزوهای سالیان مدیریت های شهری در کشور بوده است.

وی اظهار داشت: همچنین در نظر مجمع تشخیص نیز هیچ کجا نیامده است که شورای شهر تهران نمی تواند راسا باغات را تشخیص دهد.

در نهایت این دستور جلسه با ۱۴ رای موافق و ۵ رای مخالف به تصویب رسید.   

کد خبر 4488841 نورا حسینی

منبع: مهر

کلیدواژه: باغات شهر تهران شورای شهر تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۱۲۲۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افشاگری کیهان درباره مخالفت با لایحه عفاف و حجاب

به گزارش تابناک، روزنامه کیهان به نقل از علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت نوشت: اخیراً مکاتبه‌ای از سوی مجلس شورای اسلامی مجدداً در خصوص ماده‌ای صورت گرفته بود که در آن ماده قید شده هزینه‌های حمایت از فرهنگ عفاف و تقویت بنیان خانواده، به‌عنوان هزینه قابل‌قبول مالیاتی تلقی شود و این نوعی مشوق سرمایه‌گذاری و هزینه‌کرد در این زمینه است.

شاید ضرورتی به تصویب قانون نداشته باشیم و هیچ الزامی نبود که این مسئله معطل مانده باشد تا یک قانون تصویب شود که اقدامی در این‌زمینه انجام بگیرد. قبلاً رفت‌وبرگشت‌هایی در این زمینه انجام شده بود و مذاکراتی در جلسات نهادهای مختلف صورت گرفته بود و لایحه‌ای از سوی مرجع قضائی تقدیم دولت شد.

 
به‌نظر می‌رسد الان و یا هر مقطع دیگری هیچ مرجعِ اجتماعی، فرهنگی، انتظامی، قضائی و اجرائی معطل تصویب قانونی در این زمینه نیست و قوانین موجود تکالیف همین مراجع را در این موضوع‌های فرهنگی و اجتماعی مشخص کرده است.

دیگر خبرها

  • افشاگری کیهان درباره مخالفت با لایحه عفاف و حجاب
  • غضنفرآبادی: نیاز نبود موضوع «طرح نور» در صحن مجلس مطرح شود
  • دست‌درازی به کاربری باغات خط قرمز شورای شهر کرج است
  • لایحه حمایت جامع از نخبگان ایرانی با ۵۵ ماده تدوین شد
  • پیش‌نویس لایحه حمایت جامع از نخبگان ایرانی با ۵۵ ماده تدوین شد/ اعلام آمادگی نمایندگان خانه ملت برای حمایت از نخبگان
  • پیش‌نویس لایحه حمایت جامع از نخبگان ایرانی با ۵۵ ماده تدوین شد
  • وضعیت عجیب در پایتخت؛ شکل‌گیری محل جدید برای کاسبی مردم! +تصویر
  • موافقت با اصلاح موادی از لایحه برنامه هفتم
  • ۳۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان کاشمر سند دار شد 
  • مجلس با اصلاح موادی از لایحه برنامه هفتم موافقت کرد